Siirry pääsisältöön

10 merkkiä narsistisesta parisuhteesta


Irti narsistisesta suhteesta


Liian monella meistä on tai on ollut lähipiirissämme narsisti. Minäkin olin joitakin vuosia sitten parisuhteessa narsistin kanssa. Se suhde kesti aivan liian pitkään. Kaikkine vaiheineen lähes kymmenen vuotta. Narsistisesta suhteesta irti pääseminen on uskomattoman vaikeaa, vaikka helposti voisi ajatella, miten muka noin kauheasta suhteesta ei haluaisi lähteä välittömästi. Narsisti on taitava manipuloija, ja hänessä on kaksi puolta. Minäkin ajattelin, että jos sen pahan puolen poistaisi, suhteemme olisi täydellinen. Mutta narsisti ei muutu.

Narsistisessa suhteessa menetin melkein kokonaan itseni. Olen hiljalleen toipunut, mutta arvet tulevat varmasti näkymään ikuisesti. Ystäväpiirini muuttui täysin, ja olen taas löytänyt sen minän, joka olin ennen sitä suhdetta. Olen alkanut tehdä samoja asioita, joista olin joskus kiinnostunut, ja nautin elämästä. Kokemuksestani haluan puhua kaikille, sillä yhdenkin narsistin uhrin vapautuminen, on riemuvoitto.


10 varoitusmerkkiä narsistista


1. Mitä tahansa sanoin tai tein, se ei koskaan täysin riittänyt. Kritiikkiin tai pettymykseen löytyi aina aihetta.

2. Hän ei koskaan asettunut puolelleni. Ei edes silloin, vaikka hän olisi ollut samaa mieltä.

3. Hän oli kylmä, vähätunteinen ja epäempaattinen.

4. Hän riisti teoillaan ystäväni ja tukiverkkoni, ja samaan aikaan syytti minua siitä, etten tule kenenkään kanssa toimeen.

5. Kritiikkiä hän ei kestänyt lainkaan itse.

6. Suhteen lopettamisella uhkailu oli jatkuvaa.

7. Hän sai minut unohtamaan itseni uhriutumalla.

8. Hän oli kykenemätön ottamaan vastuuta teoistaan.

9. Minun tunteeni olivat hänen mielestään ylireagointia tai heikkoutta.

10. Hänessä oli kaksi puolta. Hän oli samaan aikaan arvosteleva ja alistava puoliso, mutta toisten edessä kaiken huomioiva, ylettömän ystävällinen ja hauska.

Kommentit

 1. Tuttua tekstiä. Onneksi se on takana, myös sinulla. Katsotaan tulevaisuuteen avoimin silmin ja uskotaan tasapainoisen sekä tasavertaisen parisuhteen mahdollisuuksiin.

  VastaaPoista
 2. Onneksi olet päässyt lopulta irti. Lähteminen tuollaisesta suhteesta helppoa, mutta se on välttämätöntä.

  VastaaPoista
 3. Rohkea ja tarpeellinen kirjoitus. Mahtavaa, että voit katsella tätä asiaa osana menneisyyttä nyt 💗

  VastaaPoista
 4. Tuttua juttua. Kun sellaisessa suhteessa on pitkään, alkaa itsekin uskoa että vika on aina minussa, tavassani ylireagoida ja ylipäätään olla aina väärässä. Alkaa kyseenalaistaa jopa omat kokemuksensa, ehkä muistan väärin, käsitin väärin, olin niin väsynyt... Onneksi se on takana päin meillä molemmilla <3

  VastaaPoista
 5. Kiitos, kun jaoit kokemuksesi ja hienoa, että olet päässyt irti suhteesta.

  VastaaPoista
 6. Huh, huh. Onneksi en ole itse kokenut tällaista. Luin juuri Len Bivnerin Helvetti, jota kutsuin rakkaudeksi -kirjan. Kaikki nämä kirjoittamasi totuudet pystyin yhdistämään kirjaan. Suosittelen lukemaan, muuten!

  VastaaPoista
 7. Aikamoista 😑 Onneksi olet päässyt jatkamaan elämääsi vapaana tuollaisesta hallitsemisesta. Ymmärrän kyllä että irtautuminen ja narsismin tunnistaminen läheisessä ei ole helppoa lainkaan. Vaikeita asioita, hienoa että kerroit avoimesti.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten tienata kotona?

Miten tienata kotona? Mitäpä, jos voisit saada lisätuloja kotisohvalta käsin? Suosittu tapa tienata kotona, on vastailla erilaisiin kyselytutkimuksiin, ja saada palkkioksi rahaa tai lahjakortteja. Kyselytutkimukset ovat myös tapa tehdä hyväntekeväisyyttä, ja päästä vaikuttamaan asioihin. Vinkkaan teille parhaat palvelut, joihin kannattaa liittyä, ja liittyminen on tietysti ilmaista. Kesän 2022 parhaat kyselytutkimukset (Sisältää affiliate-linkkejä*) 1. MielipideMaailma - Runsaasti suomenkielisiä kyselyitä - Rekisteröityminen helppoa ja liittyä voi myös Facebookin avulla - Palkkiot maksetaan pisteinä käyttämäsi ajan perusteella. - Jäsenet voivat osallistua 1 000 euron käteisarvontoihin - Voit myös osallistua tuotetestauksiin tai arvioida mainoksia. - Yritys tekee hyväntekeväisyyslahjoituksen aina, kun vastaat kyselyyn - Palkkio / kysely: 1 – 5 euroa - Kyselyn kesto : 5 – 30 min - Palkkion saa: rahana PayPal-tilille tai lahjakortteina Liity Mielipidemaailmaan * 2. Kuluttajapaneeli

Farkut ovat aina muotia!

Farkut ovat aina muotia! Sisältää affliate-linkkejä * Verynice Fiona * farkut alennuksessa hintaan 35e! (norm. 99.95e) Farkkujen historiaa Tiesitkö, että farmarihousut kehitettiin alkujaan 1500-luvun Genovan kaupunkivaltiossa työhousuiksi laivaston merimiehille? Ei siis Yhdysvalloissa, kuten minä luulin! Ranskalaiset kopioivat idean ja kehittivät oman kankaan, joka nimettiin denimiksi. 1700-luvulla farkut päätyivät myös Amerikkaan, kun brittiläiset kauppiaat myivät niitä työhousuiksi kaivos-, tehdas- ja rautatietyöläisille. Farkkuja paranneltiin Yhdysvalloissa 1872, kun saksalaissyntyisen, San Franciscoon muuttaneen kauppiaan Levi Straussin asiakas, räätäli Jacob Davis sai idean vahvistaa farkkuja kupariniiteillä. 1950-luvun alussa farkut alkoivat ilmestyä myös radikaalien suomalaisten nuorten pukeutumiseen. Farkkuja sai tuolloin ostettua vain merimiehiltä satamista. Kotimaiset farkut tulivat kauppoihin 1950-luvun puolivälissä. Ensimmäisenä farmarihousujen valmistuksen aloitti helsinki

15 tapaa tienata kotona, osa 1/3

Julkaisen kolmiosaisen sarjan siitä, kuinka kotona ollessaan voi tienata. Vinkit sopivat hyvin vaikkapa vanhempainvapaalaisille, opiskelijoille, työttömille tai kenelle tahansa, joka haluaisi tienata hieman ekstraa. Kaikki osat on julkaistu, joten tsekkaa myös muut postaukseni aiheesta. 1. SOMEVAIKUTTAJA. Perusta blogi, Instatili tai TikTok-kanava, suunnittele juttusi huolellisesti, houkuttele sitoutunut seuraajakunta mahtavilla jutuillasi, ja ala tienata mainoksilla ja kaupallisilla yhteistöillä. Somevaikuttajaksi tuleminen vaatii pitkäjänteistä työtä, mutta kantaessaan hedelmää se avaa uusia ovia. 2. ETÄTYÖ. Hanki itsellesi osa-aikainen etätyö, jota voit tehdä joustavilla tunneilla. Erilaisia asiakaspalvelu- ja myyntitehtäviä on tarjolla valtavasti, mutta myös muunlaista työtä. Ei haittaa, vaikka asuisit perähikiällä. Esimm. Duunitori on hyvä paikka hakea paikkakunnasta riippumattomia työpaikkoja. 3. VALOKUVAA. Tämä ei tarkoita pelkästään hääjuhlien tai rippukuvien kuvaamista, vaa