Siirry pääsisältöön

10 merkkiä narsistisesta parisuhteesta


Irti narsistisesta suhteesta


Liian monella meistä on tai on ollut lähipiirissämme narsisti. Minäkin olin joitakin vuosia sitten parisuhteessa narsistin kanssa. Se suhde kesti aivan liian pitkään. Kaikkine vaiheineen lähes kymmenen vuotta. Narsistisesta suhteesta irti pääseminen on uskomattoman vaikeaa, vaikka helposti voisi ajatella, miten muka noin kauheasta suhteesta ei haluaisi lähteä välittömästi. Narsisti on taitava manipuloija, ja hänessä on kaksi puolta. Minäkin ajattelin, että jos sen pahan puolen poistaisi, suhteemme olisi täydellinen. Mutta narsisti ei muutu.

Narsistisessa suhteessa menetin melkein kokonaan itseni. Olen hiljalleen toipunut, mutta arvet tulevat varmasti näkymään ikuisesti. Ystäväpiirini muuttui täysin, ja olen taas löytänyt sen minän, joka olin ennen sitä suhdetta. Olen alkanut tehdä samoja asioita, joista olin joskus kiinnostunut, ja nautin elämästä. Kokemuksestani haluan puhua kaikille, sillä yhdenkin narsistin uhrin vapautuminen, on riemuvoitto.


10 varoitusmerkkiä narsistista


1. Mitä tahansa sanoin tai tein, se ei koskaan täysin riittänyt. Kritiikkiin tai pettymykseen löytyi aina aihetta.

2. Hän ei koskaan asettunut puolelleni. Ei edes silloin, vaikka hän olisi ollut samaa mieltä.

3. Hän oli kylmä, vähätunteinen ja epäempaattinen.

4. Hän riisti teoillaan ystäväni ja tukiverkkoni, ja samaan aikaan syytti minua siitä, etten tule kenenkään kanssa toimeen.

5. Kritiikkiä hän ei kestänyt lainkaan itse.

6. Suhteen lopettamisella uhkailu oli jatkuvaa.

7. Hän sai minut unohtamaan itseni uhriutumalla.

8. Hän oli kykenemätön ottamaan vastuuta teoistaan.

9. Minun tunteeni olivat hänen mielestään ylireagointia tai heikkoutta.

10. Hänessä oli kaksi puolta. Hän oli samaan aikaan arvosteleva ja alistava puoliso, mutta toisten edessä kaiken huomioiva, ylettömän ystävällinen ja hauska.

Kommentit

  1. Tuttua tekstiä. Onneksi se on takana, myös sinulla. Katsotaan tulevaisuuteen avoimin silmin ja uskotaan tasapainoisen sekä tasavertaisen parisuhteen mahdollisuuksiin.

    VastaaPoista
  2. Onneksi olet päässyt lopulta irti. Lähteminen tuollaisesta suhteesta helppoa, mutta se on välttämätöntä.

    VastaaPoista
  3. Rohkea ja tarpeellinen kirjoitus. Mahtavaa, että voit katsella tätä asiaa osana menneisyyttä nyt 💗

    VastaaPoista
  4. Tuttua juttua. Kun sellaisessa suhteessa on pitkään, alkaa itsekin uskoa että vika on aina minussa, tavassani ylireagoida ja ylipäätään olla aina väärässä. Alkaa kyseenalaistaa jopa omat kokemuksensa, ehkä muistan väärin, käsitin väärin, olin niin väsynyt... Onneksi se on takana päin meillä molemmilla <3

    VastaaPoista
  5. Kiitos, kun jaoit kokemuksesi ja hienoa, että olet päässyt irti suhteesta.

    VastaaPoista
  6. Huh, huh. Onneksi en ole itse kokenut tällaista. Luin juuri Len Bivnerin Helvetti, jota kutsuin rakkaudeksi -kirjan. Kaikki nämä kirjoittamasi totuudet pystyin yhdistämään kirjaan. Suosittelen lukemaan, muuten!

    VastaaPoista
  7. Aikamoista 😑 Onneksi olet päässyt jatkamaan elämääsi vapaana tuollaisesta hallitsemisesta. Ymmärrän kyllä että irtautuminen ja narsismin tunnistaminen läheisessä ei ole helppoa lainkaan. Vaikeita asioita, hienoa että kerroit avoimesti.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Heikunkeikun!

Täällä kirjoittelee Peppi, ja somessa minut tunnetaan nimellä Pitkätossula. Kun äitiyslomani vaihtui vuosi sitten hoitovapaaksi, päätin keksiä itselleni jotakin uutta tekemistä. Halusin hieman aktivoida itseäni, eikä ajatus pienen taskurahan tienaamisestakaan tuntunut siinä tilanteessa lainkaan hassummalta. Kirjoitin Googleen "miten tienata kotona", ja pian olin jo perustamassa Instagram-tiliäni @pitkatossula. Tilini oli varsinkin alkuun hyvin perhekeskeinen, mutta varsin nopeasti se alkoi muotoutua lifestyle-tyyppiseksi, laajemmin elämästäni kertoviin ja yleisesti naisia kiinnostaviin aiheisiin. Kun tili alkoi kasvaa, kuvioon tulivat mukaan myös kaupalliset yhteistyöt. Näin minusta tuli OP Kevytyrittäjä. Yrittäjyys on ollut pitkäaikainen haaveeni, ja tällä hetkellä olen laajentamassa sitä. Kirjoitan mm. freelance-toimittajana lehtiin kolumneja, teen sisällöntuotantoa yrityksille, ja hahaa! Perustin blogin. Olen aina rakastanut kirjoittamista, mutta matkan varrella se on jote

Tiesitkö, että Vallila valmistaa vaatteitakin?

Tiesitkö, että Vallila valmistaa vaatteitakin? Sisältää affliate-linkkejä* Lemmittyni sadetakki* Vallila ei ole enää tunnettu pelkästään värikkäistä ja kuviollisista sisustustekstiileistään Olen aina rakastanut kotimaisen Vallilan verhoja, mattoja ja vuodevaatteita. Viime kesänä huomasin, että Vallila valmistaa myös vaatteita. Mallistosta löytyy esimerkiksi t-paitoja, laadukkaita ja pehmeitä kylpytakkeja, kestokasseja sekä ekologisia kasvomaskeja. Osaa kuoseista ovat olleet suunnittelemassa maineikkaat muotisuunnittelijat, Rolf Ekroth ja Wataru Tominaga. Lemmittyni koiran sadetakki* Tyylikkäänä samistellen sateellakin Minulla ei ole koiraa, mutta jos olisi, meillä olisi ehdottomasti samanlaiset sadetakit. Kuinka hauskaa olisikaan kulkea yhdessä säällä kuin säällä näissä Lemmittyni-kuosin vetimissä. Koiran sadetakki jää siis tällä kertaa tilaamatta, mutta sadetakki ja sateenvarjo taitavat tipahtaa ostoskoriin. Pidän tästä kuosista, sillä se on värikäs, mutta värit ovat kuitenkin hillity

Farkut ovat aina muotia!

Farkut ovat aina muotia! Sisältää affliate-linkkejä * Verynice Fiona * farkut alennuksessa hintaan 35e! (norm. 99.95e) Farkkujen historiaa Tiesitkö, että farmarihousut kehitettiin alkujaan 1500-luvun Genovan kaupunkivaltiossa työhousuiksi laivaston merimiehille? Ei siis Yhdysvalloissa, kuten minä luulin! Ranskalaiset kopioivat idean ja kehittivät oman kankaan, joka nimettiin denimiksi. 1700-luvulla farkut päätyivät myös Amerikkaan, kun brittiläiset kauppiaat myivät niitä työhousuiksi kaivos-, tehdas- ja rautatietyöläisille. Farkkuja paranneltiin Yhdysvalloissa 1872, kun saksalaissyntyisen, San Franciscoon muuttaneen kauppiaan Levi Straussin asiakas, räätäli Jacob Davis sai idean vahvistaa farkkuja kupariniiteillä. 1950-luvun alussa farkut alkoivat ilmestyä myös radikaalien suomalaisten nuorten pukeutumiseen. Farkkuja sai tuolloin ostettua vain merimiehiltä satamista. Kotimaiset farkut tulivat kauppoihin 1950-luvun puolivälissä. Ensimmäisenä farmarihousujen valmistuksen aloitti helsinki