Siirry pääsisältöön

Farkut ovat aina muotia!


Farkut ovat aina muotia!

Sisältää affliate-linkkejä *
Verynice Fiona* farkut alennuksessa hintaan 35e! (norm. 99.95e)

Farkkujen historiaa


Tiesitkö, että farmarihousut kehitettiin alkujaan 1500-luvun Genovan kaupunkivaltiossa työhousuiksi laivaston merimiehille? Ei siis Yhdysvalloissa, kuten minä luulin! Ranskalaiset kopioivat idean ja kehittivät oman kankaan, joka nimettiin denimiksi. 1700-luvulla farkut päätyivät myös Amerikkaan, kun brittiläiset kauppiaat myivät niitä työhousuiksi kaivos-, tehdas- ja rautatietyöläisille. Farkkuja paranneltiin Yhdysvalloissa 1872, kun saksalaissyntyisen, San Franciscoon muuttaneen kauppiaan Levi Straussin asiakas, räätäli Jacob Davis sai idean vahvistaa farkkuja kupariniiteillä.

1950-luvun alussa farkut alkoivat ilmestyä myös radikaalien suomalaisten nuorten pukeutumiseen. Farkkuja sai tuolloin ostettua vain merimiehiltä satamista. Kotimaiset farkut tulivat kauppoihin 1950-luvun puolivälissä. Ensimmäisenä farmarihousujen valmistuksen aloitti helsinkiläinen työvaatteita valmistanut Vaaksa Oy. Erityisen suosittuja farkut olivat 1970-luvulla, jolloin farkku näkyi myös takeissa, hameissa ja laukuissa. Suosio on jatkunut näihin päiviin saakka.


Skirt by Anni* farkkuhame 20e (norm. 40e)

Kotimaiset Verynice-farkut


Kotimainen Verynice valmistaa farkkuja eri muotoisille vartaloille. Farkut suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan Viron Valgassa. Very Nice- malliston kulmakiviä ovat laadukkaista materiaaleista valmistetut, hyvin istuvat farkut. Nämä ovat niitä syitä, miksi itse pidän Very Nicen tuotteista. Vartaloni ei ole enää samanmuotoinen kuin 18-vuotiaana, mutta näistä malleista löydän itselleni sopivat, tyylikkäät ja laadukkaat farkut.

Very Niceltä löytyy myös Very Nice Second Life Collection, joka on kiertotaloutta edistävä mallisto. Sen avulla voidaan kierrättää ja hyödyntää kaikki poisto- ja hukkamateriaalit. Kaikki Very Nice Second Life -tuotteet ovat valmistettu ylijäämäkankaista, joten jokainen tuote on uniikki ja täysin omannäköisensä.

Tsekkaa tästä* loistavat farkkualennukset!

Nilkkapituiset Pirret* kesäksi 20e! (norm. 35e)

Pure waste* trikoopaita kierrätysmateriaaleista 11e!


Kommentit

 1. Ilman farkkuja ei voi kyl elää 💙 Hienoa, että Suomessakin suunnitellaan farkkuja!

  VastaaPoista
 2. Olen farkkuihminen! Minulla oli parhaimmillaan kaapissa 32 farkut. Olen toki nyt niitä karsinut, osa on jäänyt pieneksi ja osa pudonnut auttamatta ulos trendistä. Kun käyn vaatekaupilla, katson aina farkkuja...hmm.

  VastaaPoista
 3. Ja tähän jatkoksi, että en omista yhtään farkkua :D

  VastaaPoista
 4. Nuohan ovatkin ihan inhimillisen hintaisiakin. Pitää tutkia löytyisikö jopa minun kokoiselleni tuolta sopivia.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Korut symboloivat kantajalleen tärkeitä asioita – mutta eivät ehkä kuten luulit

Kaupallisessa yhteistyössä Lumoava-korun kanssa  ”Elämäsi on aina sujunut kuin tanssi.” Todella hämmentävä lausahdus, jonka olen kuullut monet kerrat. En tiedä, miten saan sen näyttämään niin helpolta, sillä sitä se ei todellakaan ole ollut. Päin vastoin, olen joutunut pinnistelemään paljon saavuttaakseni asioita. Usein se on kannattanut, mutta toisinaan myös tuottanut kasapäin turhaa työtä. Vaikka joku olisi kuinka menestynyt, ei mielestäni saisi koskaan olettaa, että se kaikki on tullut onnen kantamoisena. Oikeastaan vain harva suomalainen on syntynyt kultalusikka suussa. Kun jonkun asian osaa, se voi toki näyttäytyä ulkopuoliselle yksinkertaiselta. Mutta takana on luultavasti valtava määrä suunnittelua, harjoittelua, ja hiomista. Uskon, että tällainen suhtautuminen on useimmiten vain ajattelemattomuutta tai ymmärtämättömyyttä, mutta valitettavasti se voi joskus olla merkki kateudesta. En koe olevani mitenkään erityisen menestynyt, mutta tiedän, että olen elämässäni saavuttanut tiett

Miten tienata kotona?

Miten tienata kotona? Mitäpä, jos voisit saada lisätuloja kotisohvalta käsin? Suosittu tapa tienata kotona, on vastailla erilaisiin kyselytutkimuksiin, ja saada palkkioksi rahaa tai lahjakortteja. Kyselytutkimukset ovat myös tapa tehdä hyväntekeväisyyttä, ja päästä vaikuttamaan asioihin. Vinkkaan teille parhaat palvelut, joihin kannattaa liittyä, ja liittyminen on tietysti ilmaista. Kesän 2022 parhaat kyselytutkimukset (Sisältää affiliate-linkkejä*) 1. MielipideMaailma - Runsaasti suomenkielisiä kyselyitä - Rekisteröityminen helppoa ja liittyä voi myös Facebookin avulla - Palkkiot maksetaan pisteinä käyttämäsi ajan perusteella. - Jäsenet voivat osallistua 1 000 euron käteisarvontoihin - Voit myös osallistua tuotetestauksiin tai arvioida mainoksia. - Yritys tekee hyväntekeväisyyslahjoituksen aina, kun vastaat kyselyyn - Palkkio / kysely: 1 – 5 euroa - Kyselyn kesto : 5 – 30 min - Palkkion saa: rahana PayPal-tilille tai lahjakortteina Liity Mielipidemaailmaan * 2. Kuluttajapaneeli

Heikunkeikun!

Täällä kirjoittelee Peppi, ja somessa minut tunnetaan nimellä Pitkätossula. Kun äitiyslomani vaihtui vuosi sitten hoitovapaaksi, päätin keksiä itselleni jotakin uutta tekemistä. Halusin hieman aktivoida itseäni, eikä ajatus pienen taskurahan tienaamisestakaan tuntunut siinä tilanteessa lainkaan hassummalta. Kirjoitin Googleen "miten tienata kotona", ja pian olin jo perustamassa Instagram-tiliäni @pitkatossula. Tilini oli varsinkin alkuun hyvin perhekeskeinen, mutta varsin nopeasti se alkoi muotoutua lifestyle-tyyppiseksi, laajemmin elämästäni kertoviin ja yleisesti naisia kiinnostaviin aiheisiin. Kun tili alkoi kasvaa, kuvioon tulivat mukaan myös kaupalliset yhteistyöt. Näin minusta tuli OP Kevytyrittäjä. Yrittäjyys on ollut pitkäaikainen haaveeni, ja tällä hetkellä olen laajentamassa sitä. Kirjoitan mm. freelance-toimittajana lehtiin kolumneja, teen sisällöntuotantoa yrityksille, ja hahaa! Perustin blogin. Olen aina rakastanut kirjoittamista, mutta matkan varrella se on jote