Siirry pääsisältöön

Farkut ovat aina muotia!


Farkut ovat aina muotia!

Sisältää affliate-linkkejä *
Verynice Fiona* farkut alennuksessa hintaan 35e! (norm. 99.95e)

Farkkujen historiaa


Tiesitkö, että farmarihousut kehitettiin alkujaan 1500-luvun Genovan kaupunkivaltiossa työhousuiksi laivaston merimiehille? Ei siis Yhdysvalloissa, kuten minä luulin! Ranskalaiset kopioivat idean ja kehittivät oman kankaan, joka nimettiin denimiksi. 1700-luvulla farkut päätyivät myös Amerikkaan, kun brittiläiset kauppiaat myivät niitä työhousuiksi kaivos-, tehdas- ja rautatietyöläisille. Farkkuja paranneltiin Yhdysvalloissa 1872, kun saksalaissyntyisen, San Franciscoon muuttaneen kauppiaan Levi Straussin asiakas, räätäli Jacob Davis sai idean vahvistaa farkkuja kupariniiteillä.

1950-luvun alussa farkut alkoivat ilmestyä myös radikaalien suomalaisten nuorten pukeutumiseen. Farkkuja sai tuolloin ostettua vain merimiehiltä satamista. Kotimaiset farkut tulivat kauppoihin 1950-luvun puolivälissä. Ensimmäisenä farmarihousujen valmistuksen aloitti helsinkiläinen työvaatteita valmistanut Vaaksa Oy. Erityisen suosittuja farkut olivat 1970-luvulla, jolloin farkku näkyi myös takeissa, hameissa ja laukuissa. Suosio on jatkunut näihin päiviin saakka.


Skirt by Anni* farkkuhame 20e (norm. 40e)

Kotimaiset Verynice-farkut


Kotimainen Verynice valmistaa farkkuja eri muotoisille vartaloille. Farkut suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan Viron Valgassa. Very Nice- malliston kulmakiviä ovat laadukkaista materiaaleista valmistetut, hyvin istuvat farkut. Nämä ovat niitä syitä, miksi itse pidän Very Nicen tuotteista. Vartaloni ei ole enää samanmuotoinen kuin 18-vuotiaana, mutta näistä malleista löydän itselleni sopivat, tyylikkäät ja laadukkaat farkut.

Very Niceltä löytyy myös Very Nice Second Life Collection, joka on kiertotaloutta edistävä mallisto. Sen avulla voidaan kierrättää ja hyödyntää kaikki poisto- ja hukkamateriaalit. Kaikki Very Nice Second Life -tuotteet ovat valmistettu ylijäämäkankaista, joten jokainen tuote on uniikki ja täysin omannäköisensä.

Tsekkaa tästä* loistavat farkkualennukset!

Nilkkapituiset Pirret* kesäksi 20e! (norm. 35e)

Pure waste* trikoopaita kierrätysmateriaaleista 11e!


Kommentit

 1. Ilman farkkuja ei voi kyl elää 💙 Hienoa, että Suomessakin suunnitellaan farkkuja!

  VastaaPoista
 2. Olen farkkuihminen! Minulla oli parhaimmillaan kaapissa 32 farkut. Olen toki nyt niitä karsinut, osa on jäänyt pieneksi ja osa pudonnut auttamatta ulos trendistä. Kun käyn vaatekaupilla, katson aina farkkuja...hmm.

  VastaaPoista
 3. Ja tähän jatkoksi, että en omista yhtään farkkua :D

  VastaaPoista
 4. Nuohan ovatkin ihan inhimillisen hintaisiakin. Pitää tutkia löytyisikö jopa minun kokoiselleni tuolta sopivia.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten tienata kotona?

Miten tienata kotona? Mitäpä, jos voisit saada lisätuloja kotisohvalta käsin? Suosittu tapa tienata kotona, on vastailla erilaisiin kyselytutkimuksiin, ja saada palkkioksi rahaa tai lahjakortteja. Kyselytutkimukset ovat myös tapa tehdä hyväntekeväisyyttä, ja päästä vaikuttamaan asioihin. Vinkkaan teille parhaat palvelut, joihin kannattaa liittyä, ja liittyminen on tietysti ilmaista. Kesän 2022 parhaat kyselytutkimukset (Sisältää affiliate-linkkejä*) 1. MielipideMaailma - Runsaasti suomenkielisiä kyselyitä - Rekisteröityminen helppoa ja liittyä voi myös Facebookin avulla - Palkkiot maksetaan pisteinä käyttämäsi ajan perusteella. - Jäsenet voivat osallistua 1 000 euron käteisarvontoihin - Voit myös osallistua tuotetestauksiin tai arvioida mainoksia. - Yritys tekee hyväntekeväisyyslahjoituksen aina, kun vastaat kyselyyn - Palkkio / kysely: 1 – 5 euroa - Kyselyn kesto : 5 – 30 min - Palkkion saa: rahana PayPal-tilille tai lahjakortteina Liity Mielipidemaailmaan * 2. Kuluttajapaneeli

15 tapaa tienata kotona, osa 1/3

Julkaisen kolmiosaisen sarjan siitä, kuinka kotona ollessaan voi tienata. Vinkit sopivat hyvin vaikkapa vanhempainvapaalaisille, opiskelijoille, työttömille tai kenelle tahansa, joka haluaisi tienata hieman ekstraa. Kaikki osat on julkaistu, joten tsekkaa myös muut postaukseni aiheesta. 1. SOMEVAIKUTTAJA. Perusta blogi, Instatili tai TikTok-kanava, suunnittele juttusi huolellisesti, houkuttele sitoutunut seuraajakunta mahtavilla jutuillasi, ja ala tienata mainoksilla ja kaupallisilla yhteistöillä. Somevaikuttajaksi tuleminen vaatii pitkäjänteistä työtä, mutta kantaessaan hedelmää se avaa uusia ovia. 2. ETÄTYÖ. Hanki itsellesi osa-aikainen etätyö, jota voit tehdä joustavilla tunneilla. Erilaisia asiakaspalvelu- ja myyntitehtäviä on tarjolla valtavasti, mutta myös muunlaista työtä. Ei haittaa, vaikka asuisit perähikiällä. Esimm. Duunitori on hyvä paikka hakea paikkakunnasta riippumattomia työpaikkoja. 3. VALOKUVAA. Tämä ei tarkoita pelkästään hääjuhlien tai rippukuvien kuvaamista, vaa