Siirry pääsisältöön

Löysin apua kroonisiin kipuihin

Minulla on ollut kroonisia kipuja jo 16-vuotiaasta alkaen. Kipujen alkaminen oli selittämätöntä, sillä olin terve, liikkuva nuori, enkä ollut loukannut itseäni mitenkään. Ensimmäiset kivut alkoivat oikean hartian ja lavan seudulta, ja etenivät sieltä vähitellen laajemmin yläselkään. Vuosien varrella sain diagnoosin mm. TOS-oireyhtymästä ja fibromyalgiasta. Yritin hoidattaa itseäni kaikilla mahdollisilla ammattilaisilla, ja kävin useilla erikoislääkäreillä, mutta apua ei varsinaisesti löytynyt mistään. Ei fysioterapiasta, eri hoidoista, lääkityksistä, eikä leikattavaakaan ollut.

Vuonna 2013, kun opiskelin viimeistä vuotta opettajaksi, hyppäsin liikunnan demolla kolmesta metristä pää edellä veteen. Hyppy epäonnistui hieman, selkäni taittui yliekstensioon, ja seurauksena oli valtava kipu. Kohtalokas uimahyppy aiheutti alaselkääni eräänlaisen nikamakaaren murtuman, joka on oireillut näihin päiviin saakka. Kipu tuntuu alaselän lisäksi myös lonkassa ja muualla lantion alueella.

Viimein tikki oli esikoiseni synnytys huhtikuussa 2020, kun epiduraalipistos aiheutti minulle selkään hermovaurion. Raskauden aikana oli ilmeisesti muodostunut myös pari välilevynpullistumaa. Vaikka minulla oli ollut kipuja ennenkin, vietiin ne nyt täysin uudelle tasolle. Aloin syömään jatkuvana lääkityksenä Gabapentin-hermosärkylääkettä, ja elämäni muuttui hyvin rajoitteiseksi. Olen yhä pois opettajan työstäni, vaikka alkuperäisen suunnitelman mukaan olisin palannut takaisin töihin.

Kuten kerroin, olen kokeillut kipuihini lähes kaikkea mahdollista, saamatta kuitenkaan merkittävää helpotusta. Sattuman kautta löysin loppuvuodesta tieni raumalaiselle hierojalle, joka suorittaa parhaillaan osteopaattiopintojaan loppuun. Olen käynyt Topi Tirrin vastaanotolla viime aikoina kaksi kertaa viikossa, ja voin ensimmäistä kertaa sanoa, että hoidosta on todella ollut hyötyä. Näin pitkän kipuhistorian jälkeen en uskalla enää tavoitella täydellistä kivuttomuutta, mutta olen hämmästynyt siitä, kuinka paljon energiaa hoidot ovat antaneet minulle. Sitä kautta jaksan paremmin, kehoni vetreytyy, kun liikun enemmän, ja kipua ei enää huomaakaan samalla tavalla.

Tämä ei oikeastaan ollut edes ensimmäinen kerta, kun kävin osteopaatilla. Nyt vain sattui löytymään oikea ihminen. Jos kärsit minkälaisista kivuista tahansa, suosittelen lämpimästi kokeilemaan osteopatiaa. Vaikka olisit kovin kipeäkin, osteopaatilla ei tarvitse pelätä liian rajua käsittelyä. Näin minä olen löytänyt apua vaivoihini, ja olen vihdoin toipumisen tiellä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tiesitkö, että Vallila valmistaa vaatteitakin?

Tiesitkö, että Vallila valmistaa vaatteitakin? Sisältää affliate-linkkejä* Lemmittyni sadetakki* Vallila ei ole enää tunnettu pelkästään värikkäistä ja kuviollisista sisustustekstiileistään Olen aina rakastanut kotimaisen Vallilan verhoja, mattoja ja vuodevaatteita. Viime kesänä huomasin, että Vallila valmistaa myös vaatteita. Mallistosta löytyy esimerkiksi t-paitoja, laadukkaita ja pehmeitä kylpytakkeja, kestokasseja sekä ekologisia kasvomaskeja. Osaa kuoseista ovat olleet suunnittelemassa maineikkaat muotisuunnittelijat, Rolf Ekroth ja Wataru Tominaga. Lemmittyni koiran sadetakki* Tyylikkäänä samistellen sateellakin Minulla ei ole koiraa, mutta jos olisi, meillä olisi ehdottomasti samanlaiset sadetakit. Kuinka hauskaa olisikaan kulkea yhdessä säällä kuin säällä näissä Lemmittyni-kuosin vetimissä. Koiran sadetakki jää siis tällä kertaa tilaamatta, mutta sadetakki ja sateenvarjo taitavat tipahtaa ostoskoriin. Pidän tästä kuosista, sillä se on värikäs, mutta värit ovat kuitenkin hillity...

Farkut ovat aina muotia!

Farkut ovat aina muotia! Sisältää affliate-linkkejä * Verynice Fiona * farkut alennuksessa hintaan 35e! (norm. 99.95e) Farkkujen historiaa Tiesitkö, että farmarihousut kehitettiin alkujaan 1500-luvun Genovan kaupunkivaltiossa työhousuiksi laivaston merimiehille? Ei siis Yhdysvalloissa, kuten minä luulin! Ranskalaiset kopioivat idean ja kehittivät oman kankaan, joka nimettiin denimiksi. 1700-luvulla farkut päätyivät myös Amerikkaan, kun brittiläiset kauppiaat myivät niitä työhousuiksi kaivos-, tehdas- ja rautatietyöläisille. Farkkuja paranneltiin Yhdysvalloissa 1872, kun saksalaissyntyisen, San Franciscoon muuttaneen kauppiaan Levi Straussin asiakas, räätäli Jacob Davis sai idean vahvistaa farkkuja kupariniiteillä. 1950-luvun alussa farkut alkoivat ilmestyä myös radikaalien suomalaisten nuorten pukeutumiseen. Farkkuja sai tuolloin ostettua vain merimiehiltä satamista. Kotimaiset farkut tulivat kauppoihin 1950-luvun puolivälissä. Ensimmäisenä farmarihousujen valmistuksen aloitti helsinki...

Korut symboloivat kantajalleen tärkeitä asioita – mutta eivät ehkä kuten luulit

Kaupallisessa yhteistyössä Lumoava-korun kanssa  ”Elämäsi on aina sujunut kuin tanssi.” Todella hämmentävä lausahdus, jonka olen kuullut monet kerrat. En tiedä, miten saan sen näyttämään niin helpolta, sillä sitä se ei todellakaan ole ollut. Päin vastoin, olen joutunut pinnistelemään paljon saavuttaakseni asioita. Usein se on kannattanut, mutta toisinaan myös tuottanut kasapäin turhaa työtä. Vaikka joku olisi kuinka menestynyt, ei mielestäni saisi koskaan olettaa, että se kaikki on tullut onnen kantamoisena. Oikeastaan vain harva suomalainen on syntynyt kultalusikka suussa. Kun jonkun asian osaa, se voi toki näyttäytyä ulkopuoliselle yksinkertaiselta. Mutta takana on luultavasti valtava määrä suunnittelua, harjoittelua, ja hiomista. Uskon, että tällainen suhtautuminen on useimmiten vain ajattelemattomuutta tai ymmärtämättömyyttä, mutta valitettavasti se voi joskus olla merkki kateudesta. En koe olevani mitenkään erityisen menestynyt, mutta tiedän, että olen elämässäni saavuttanut t...