Siirry pääsisältöön

Miten päästä Instagram-vaikuttajaksi?


Miten Instagramilla voi tienata?

Monet varmasti miettivät, kuinka Instagramilla voi tienata. Ala on vielä suhteellisen uusi, eikä vinkkejä siitä, kuinka tulla somevaikuttajaksi, löydy välttämättä kovin helposti. Tässä postauksessa kerron yleisellä tasolla, kuinka kuvio tavallisesti menee.

Millainen Instagram-tili on hyvä?

Instagram-tilin perustaminen vaatii kiinnostavan, mieluiten jollakin tavalla rajatun idean, jonka vaikuttaja osaa myydä seuraajalle niin, että hän tietää, mitä tuleman pitää. Mielenkiintoinen sisältö kumpuaa laadukkaista kuvista, ja mielenkiintoisista tarinoista, tiedosta tai vinkeistä, jotka tuovat lukijan elämään lisäarvoa. On olemassa konsteja, joilla hommaa voi vauhdittaa, mutta periaatteessa tämä on kaikkien menestyvien tilien ydin. On tärkeää, että tilillä on seuraajia, mutta oikeastaan vielä oleellisempaa, että he ovat sitoutuneita. Vaikuttajaksi ryhtyminen vaatii kovaa työtä ja tahtoa.

Miten kaupallisia yhteistöitä saa?

Tilin kaupallistaminen vaatii omaa aktiivisuutta. Toisinaan yritykset löytävät vaikuttajan, mutta väitän, että vielä useammin vaikuttaja löytää yrityksen. Yhteistöitä voi kysellä yrityksiltä suoraan, sometoimistoilta, ja on olemassa myös sovelluksia, joissa yhteistöitä on valmiiksi tarjolla haettavaksi. Yrityksen maksavat vaikuttajalle palkkion joko tuotteina tai rahapalkkiona, ja sitä vastaan vaikuttaja tekee sovitusta teemasta tietyn määrän postauksia. Toki on olemassa myös muunlaisia yhteistöitä, joihin voi liittyä vaikkapa affliate-kumppanuus. Yhteistöitä harkitessa kannattaa aina miettiä, millaiset yritykset ja tuotteet sopivat omaan brändiin. Esimerkiksi autourheiluun keskittyvän tilin ei välttämättä kannata mainostaa huulipunaa.

Pitääkö vaikuttajan olla yrittäjä?

Yhteistöiden aloittaminen ei välttämättä vaadi omaa yritystä. Jos yhteistyöt alkavat lisääntyä, suosittelen kuitenkin ehdottomasti kevytyrittäjyyttä. Se on todella helppo ja vaivaton tapa aloittaa yrittäjyys, ja pysyä kärryillä omista tuloistaan ja menoistaan, vaikka kokemus ja ennakkotietämys olisikin vähäinen. 

Itselläni on käytössä OP Kevytyrittäjäpalvelu, johon olen ollut varsin tyytyväinen. Kun rekisteröidyt ilmaiseksi linkkini kautta, saat laskuttaa ensimmäiset 1000 € ilman palvelumaksua.

Pitääkö somevaikuttajan maksaa veroja?

Toki. Mikäli vaikuttaja ei ole yrittäjä, hän ilmoittaa saadut palkkiot omassa veroilmoituksessaan. Verot maksetaan henkilökohtaisen tuloverotuksen mukaan, kuten palkkatyössäkin. ALV-veroa ei tarvitse maksaa vähäisestä liiketoiminnasta, jonka raja on 15000 euroa vuodessa. On kuitenkin muistettava, että verot on maksettava myös jokaisesta tuotteesta. Mainoskynän voi ehkä vielä ottaa ilmaiseksi, mutta käytännössä sitä arvokkaammat tuotteet on ilmoitettava.

Oliko tästä postauksesta sinulle hyötyä? Haluaisitko kuulla vielä lisää ja yksityiskohtaisemmin siitä, kuinka tulla vaikuttajaksi?


Instagram-tilini @pitkatossula

Hyödyllinen yhteisö Instagramissa verkostoitumiseen @instaverkostoitujat

Kommentit

 1. Hyödyllisä ja hyviä neuvoja. Itse korostan sisällön merkitysta aloittelijoille ja sen oman vahvuuden korostimista aihealueissa. Samoin kannattaa yhteistöissä keskittyä niihin, jotka sopivat omaan profiiliin. Näin syntyy seuraajillekin luotettava kuva instagrammaajasta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos mielenkiintoisesta artikkelista! Nämä ovat kieltämättä olleet vähän mielen päällä. Verojen maksamisesta onkin hyvä muistuttaa. Ei tule ikäviä yllätyksiä sitten myöhemmin siitä asiasta.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen postaus, oonkin miettinyt monesti, miten nää kuviot menee, etenkin kun vaikuttajia on nykyään todella paljon (eikä siis huonolla) :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos tästä. Kiinnostava aihe jota olisi hyvä tutkia tarkemmin.

  VastaaPoista
 5. Hyviä vinkkejä! Erityisesti verot ja alv olisi teemoja, joista kuulisin mielelläni lisääkin :) Välillä myös unohdetaan, että työ vaatii pitkäjänteisyyttä ja aikaa, vaikuttajaksi ei tulla yhdessä yössä.
  - Sirja / Sirjan tarinat -kirjablogi

  VastaaPoista
 6. Kiitos neuvoista! Olit koonnut nämä ihanan selkeästi. Aiemmin ajattelin, että olisipa kiva olla somevaikuttaja, nykyään hieman pohdin ennen kuin sanon tätä ääneen. Toki jos tuote/palvelu on itselle oikeasti juuri sopiva kaikin tavoin (käyttötuote, käyttöpalvelu, arvopohjan mukainen jne.), olisihan se kaiken kaikkiaan upea juttu, kunnia-asia oikeastaan.

  Minna
  https://www.lily.fi/blogit/tahan-on-tultu/

  VastaaPoista
 7. Tuo kevytyrittäjyys on itselleni suhteellisen uusi käsite. Tuo onkin kätevä vaihtoehto varmasti, kun se ei niin sido mihinkään. Oli mukava lukea tätä postausta, kovin olen miettinytkin kuinka somevaikuttajana voi tienata. https://www.uuras.fi/

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten tienata kotona?

Miten tienata kotona? Mitäpä, jos voisit saada lisätuloja kotisohvalta käsin? Suosittu tapa tienata kotona, on vastailla erilaisiin kyselytutkimuksiin, ja saada palkkioksi rahaa tai lahjakortteja. Kyselytutkimukset ovat myös tapa tehdä hyväntekeväisyyttä, ja päästä vaikuttamaan asioihin. Vinkkaan teille parhaat palvelut, joihin kannattaa liittyä, ja liittyminen on tietysti ilmaista. Kesän 2022 parhaat kyselytutkimukset (Sisältää affiliate-linkkejä*) 1. MielipideMaailma - Runsaasti suomenkielisiä kyselyitä - Rekisteröityminen helppoa ja liittyä voi myös Facebookin avulla - Palkkiot maksetaan pisteinä käyttämäsi ajan perusteella. - Jäsenet voivat osallistua 1 000 euron käteisarvontoihin - Voit myös osallistua tuotetestauksiin tai arvioida mainoksia. - Yritys tekee hyväntekeväisyyslahjoituksen aina, kun vastaat kyselyyn - Palkkio / kysely: 1 – 5 euroa - Kyselyn kesto : 5 – 30 min - Palkkion saa: rahana PayPal-tilille tai lahjakortteina Liity Mielipidemaailmaan * 2. Kuluttajapaneeli

Farkut ovat aina muotia!

Farkut ovat aina muotia! Sisältää affliate-linkkejä * Verynice Fiona * farkut alennuksessa hintaan 35e! (norm. 99.95e) Farkkujen historiaa Tiesitkö, että farmarihousut kehitettiin alkujaan 1500-luvun Genovan kaupunkivaltiossa työhousuiksi laivaston merimiehille? Ei siis Yhdysvalloissa, kuten minä luulin! Ranskalaiset kopioivat idean ja kehittivät oman kankaan, joka nimettiin denimiksi. 1700-luvulla farkut päätyivät myös Amerikkaan, kun brittiläiset kauppiaat myivät niitä työhousuiksi kaivos-, tehdas- ja rautatietyöläisille. Farkkuja paranneltiin Yhdysvalloissa 1872, kun saksalaissyntyisen, San Franciscoon muuttaneen kauppiaan Levi Straussin asiakas, räätäli Jacob Davis sai idean vahvistaa farkkuja kupariniiteillä. 1950-luvun alussa farkut alkoivat ilmestyä myös radikaalien suomalaisten nuorten pukeutumiseen. Farkkuja sai tuolloin ostettua vain merimiehiltä satamista. Kotimaiset farkut tulivat kauppoihin 1950-luvun puolivälissä. Ensimmäisenä farmarihousujen valmistuksen aloitti helsinki

15 tapaa tienata kotona, osa 1/3

Julkaisen kolmiosaisen sarjan siitä, kuinka kotona ollessaan voi tienata. Vinkit sopivat hyvin vaikkapa vanhempainvapaalaisille, opiskelijoille, työttömille tai kenelle tahansa, joka haluaisi tienata hieman ekstraa. Kaikki osat on julkaistu, joten tsekkaa myös muut postaukseni aiheesta. 1. SOMEVAIKUTTAJA. Perusta blogi, Instatili tai TikTok-kanava, suunnittele juttusi huolellisesti, houkuttele sitoutunut seuraajakunta mahtavilla jutuillasi, ja ala tienata mainoksilla ja kaupallisilla yhteistöillä. Somevaikuttajaksi tuleminen vaatii pitkäjänteistä työtä, mutta kantaessaan hedelmää se avaa uusia ovia. 2. ETÄTYÖ. Hanki itsellesi osa-aikainen etätyö, jota voit tehdä joustavilla tunneilla. Erilaisia asiakaspalvelu- ja myyntitehtäviä on tarjolla valtavasti, mutta myös muunlaista työtä. Ei haittaa, vaikka asuisit perähikiällä. Esimm. Duunitori on hyvä paikka hakea paikkakunnasta riippumattomia työpaikkoja. 3. VALOKUVAA. Tämä ei tarkoita pelkästään hääjuhlien tai rippukuvien kuvaamista, vaa