Siirry pääsisältöön

Vaikutusvoima


Kaupallinen yhteistyö CxO Vaikutusvoima kanssa

Viimeisen vuoden ajan olen haaveillut tekeväni opettajan ammattini lisäksi vielä muutakin. Rakastan opettajan työtäni, mutta koen, että minussa on myös potentiaalia, joka jää siinä työssä hyödyntämättä. Eniten olen ehkä kaivannut, että voisin käyttää enemmän luovuuttani ja ongelmanratkaisukykyäni sekä omalla panoksellani edetä urallani. Opettajan työssäkin toki tarvitaan näitä, mutta ympäristö on tietyllä tavalla rajattu, ja tällä alalla eteneminen vaikkapa rehtoriksi, ei innosta minua.

Tulen itse yrittäjäperheestä, joten ideologia on tarttunut minuun väkisinkin, vaikka vanhemmat yrittivät saada minut valitsemaan turvallisen ja varman alan. Olen haaveillut yrittäjyydestä jo pitkään, ja ideoita on ollut paljon, mutta ei varsinaista osaamista. Minua on myös kiusannut ajatus siitä, ettei minun kannata ryhtyä mihinkään, sillä en kuitenkaan pysty tai minulla ei ole jonkun tietyn alan koulutusta.

Hetki sitten ymmärsin, kuinka paljon minulla oikeastaan onkaan kykyjä ja ominaisuuksia, joita kannattaisi lähteä kehittämään. Motivaationi on aivan huikea, ja uskon, että pelkästään silläkin pääsee jo pitkälle. Olen sosiaalisen median kautta löytänyt ihmisiä, jotka ovat inspiroineet minua, ja auttaneet löytämään vahvuuteni. Keskustelut heidän kanssaan ovat opettaneet minulle paljon. Nyt ymmärrän, kuinka tärkeää verkostoituminen onkaan. Yhdessä olemme enemmän.

Tavoitteeni on, että voisin vielä jonakin päivänä olla itse itseni rouva. Haaveilen vapaammasta elämästä, jossa saan tehdä juuri sitä, mitä haluan Ymmärrän, että se vaatii kovaa työtä, mutta se ei oikeastaan haittaa. En pelkää työn määrää, vaan sitä, että uraudun. Mitä pidemmälle tavoitteissani pääsen, sitä enemmän innostun. Työ, jota tällä hetkellä teen somevaikuttajana ja aloittelevana digiyrittäjänä, antaa minulle vain lisää energiaa ja vireyttä.

Yliopiston jälkeen olin niin täynnä opiskelua, että vannoin tämän olevan nyt tässä. Valmistumiseni jälkeen en lukenut yhtään kirjaa ainakaan vuoteen. Työelämässäkin suhtauduin hyvin penseästi kaikkiin koulutuksiin. En tiedä, onko jonkinlainen opettajan ammattitauti, ettei halua toisten opettavan itseään. Joka tapauksessa, kaikki pienimuotoinenkin opiskeluun liittyvä on tuntunut vastenmieliseltä.

Nyt olen kuitenkin päättänyt avata arkun uudelleen. Olen jatkuvasti korvat höröllä, haluan oppia uutta, ja hyödyntää sitä tavoitteissani. Viimeiseen kahteen vuoteen en oikeastaan ole esiintynyt kuin lyhyillä Instagram-videoilla, ja minusta alkoi tuntua siltä, että olen vähän ruosteessa. Kynnys esiintymiseen on noussut. Ja vaikka opettajan työ on tietynlaista esiintymistä, se on kuitenkin hyvin arkista olemista ja vuorovaukutusta lasten kanssa. Haluaisin oppia enemmän siitä, miten tämä toimii aikuisten kanssa, ja miten voin viestittää heille juuri sitä tunnetta, mikä minun sisälläni on.

Olipa melkoinen onni ja sattuma, että näissä ajatuksissani törmäsin Toni Hinkkaan ja CxO Vaikutusvoima Personal Training -koulutukseen. Olen aina ajatellut, että ihmiset kuuntelevat minua ja kiinnostuvat esittämistäni asioista, mutta toisaalta vaikutusvoimassani olisi vielä paljon kehitettävää. Niinpä koulutus tuntui heti todella innostavalta, eikä minun tarvitsisi vielä täsmällisesti määritellä, mikä minusta tulee isona. Vaikutusvoimaahan tarvitaan missä tahansa työssä ja elämässä yleensäkin.

CxO Vaikutusvoima Personal Training -koulutuksen alussa analysoidaan oman vaikutusvoiman nykytila ja määritellään tavoitteet. Sen jälkeen laaditaan harjoitussuunnitelma. Edistymistä tarkastellaan säännöllisissä tarkastuspistetapaamisissa. Minulla on nyt takanani ensimmäinen etätapaaminen. Sitä ennen tein Vaikutusvoima -testin, jossa arvioin itseäni. Testi oli täysin maksuton, ja sen tekemiseen minulta meni vain noin 10 minuuttia. Pyysin myös ystäviäni tekemään oman arvionsa minusta. Voi kuinka mielenkiintoista olikaan nähdä oma arvioni, ja verrata sitä ystävieni ajatuksiin minusta. Jännittävää oli myös se, mistä kaikista osa-alueista vaikutusvoima koostuukaan.

Suosittelen kokeilemaan tätä kaikille avointa testiä täältä: https://www.cxopro.fi/cxo-vaikutusvoimaprofiili-itsearviointi-2/

Ensimmäisessä tapaamisessa tutkimme saamiani tuloksia. Sain huomata, että jotakin olin jo osannut tehdä oikein, mutta petrattavaa löytyi yhtälailla. Oli monia asioita, joista ystäväni olivat kanssani samaa mieltä, mutta toisaalta jokin kohta jäi mietityttämäänkin. Näitä oli mielenkiintoista käydä Tonin kanssa yhdessä läpi, ja saada jo ensimmäiset vinkit siitä, mitä ja miten minun kannattaisi alkaa harjoitella. Ensimmäiseksi tavoitteekseni nappasin vastaanottamisen kehittämisen, sillä tiedostan, ettei minun ole aina helppo ottaa palautetta vastaan, eikä muidenkaan ole helppo sitä minulle välttämättä antaa. Parasta tässä on se, että Tonin ohjeilla voin harjoitella ihan arkielämässäni erilaisissa vuorovaikutustilanteissa, joten minun ei tarvitse varata sille erikseen aikaa. Niinpä edes kiire ei voi toimia tekosyynä.

Odotan jo innolla tulevia vuorovaikutustilanteita, joissa pääsen treenaamaan sekä tietysti seuraavaa etätapaamiskertaa. Päivittelen sen jälkeen taas, mitä olen päässyt tekemään ja oppimaan. Olkaahan kuulolla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

15 tapaa tienata kotona, osa 1/3

Julkaisen kolmiosaisen sarjan siitä, kuinka kotona ollessaan voi tienata. Vinkit sopivat hyvin vaikkapa vanhempainvapaalaisille, opiskelijoille, työttömille tai kenelle tahansa, joka haluaisi tienata hieman ekstraa. Kaikki osat on julkaistu, joten tsekkaa myös muut postaukseni aiheesta. 1. SOMEVAIKUTTAJA. Perusta blogi, Instatili tai TikTok-kanava, suunnittele juttusi huolellisesti, houkuttele sitoutunut seuraajakunta mahtavilla jutuillasi, ja ala tienata mainoksilla ja kaupallisilla yhteistöillä. Somevaikuttajaksi tuleminen vaatii pitkäjänteistä työtä, mutta kantaessaan hedelmää se avaa uusia ovia. 2. ETÄTYÖ. Hanki itsellesi osa-aikainen etätyö, jota voit tehdä joustavilla tunneilla. Erilaisia asiakaspalvelu- ja myyntitehtäviä on tarjolla valtavasti, mutta myös muunlaista työtä. Ei haittaa, vaikka asuisit perähikiällä. Esimm. Duunitori on hyvä paikka hakea paikkakunnasta riippumattomia työpaikkoja. 3. VALOKUVAA. Tämä ei tarkoita pelkästään hääjuhlien tai rippukuvien kuvaamista, vaa

Koronarajoitukset aiheuttivat monelle synnytystrauman (kolumni)

Synnytin esikoiseni 4/2020. Ennen synnytystäni yliopistolliset sairaalat ilmoittivat rajoituksista, joiden mukaan mies sai tulla vain synnytyksen aktiivivaiheeseen. Hänellä ei ollut sen jälkeen lupaa jäädä tai tulla vierailulle. Jos joutuisin sektioon, hän ei saisi olla lainkaan läsnä. Ajatus yksin olemisesta toimintakyvyttömänä vastasyntyneen kanssa, ajoi minut paniikkiin. Monet eivät tiedä, että synnytyssairaalat eivät ole kuin ennen. Sairaaloissa ei ole paikkaa, minne vauvan voi viedä, kun äiti nukkuu tai toipuu, eivätkä hoitajat ehdi auttaa. Liityin synnytysosastojen rajoituksia vastustavaan FB-ryhmään ja soittelin päättäjille. Annoin haastatteluja, ja vertaistovereita löytyi tuhansia. Silti uutisissa näytettiin pariskuntaa, joka hymyili onnellisena vauvansa kanssa, ja tähdensi, että kaikki meni hyvin ja nyt täytyy vaan joustaa. Pettymys oli valtava, kun Satasairaala ilmoitti noudattavansa rajoitusten linjaa. Sairaalasta otettiin minuun yhteyttä. He olivat pahoillaan, ja vakuuttiva

Löysin apua kroonisiin kipuihin

Minulla on ollut kroonisia kipuja jo 16-vuotiaasta alkaen. Kipujen alkaminen oli selittämätöntä, sillä olin terve, liikkuva nuori, enkä ollut loukannut itseäni mitenkään. Ensimmäiset kivut alkoivat oikean hartian ja lavan seudulta, ja etenivät sieltä vähitellen laajemmin yläselkään. Vuosien varrella sain diagnoosin mm. TOS-oireyhtymästä ja fibromyalgiasta. Yritin hoidattaa itseäni kaikilla mahdollisilla ammattilaisilla, ja kävin useilla erikoislääkäreillä, mutta apua ei varsinaisesti löytynyt mistään. Ei fysioterapiasta, eri hoidoista, lääkityksistä, eikä leikattavaakaan ollut. Vuonna 2013, kun opiskelin viimeistä vuotta opettajaksi, hyppäsin liikunnan demolla kolmesta metristä pää edellä veteen. Hyppy epäonnistui hieman, selkäni taittui yliekstensioon, ja seurauksena oli valtava kipu. Kohtalokas uimahyppy aiheutti alaselkääni eräänlaisen nikamakaaren murtuman, joka on oireillut näihin päiviin saakka. Kipu tuntuu alaselän lisäksi myös lonkassa ja muualla lantion alueella. Viimein tikki