Siirry pääsisältöön

Somevaikuttajan paineet

Tiedetään, että SOME luo ihmisille erilaisia paineita. Aikaisemmin ajattelin, että noilla paineilla tarkoitetaan esimerkiksi ulkonäköpaineita, paineita kodin siisteydestä tms. mikä näkyy kuvissa. Matkan varrella olen kuitenkin huomannut, että on aivan toisenlaisiakin paineita.

Katselen seuraajalistaani, ja huomaan, että joku on taas unfollannut minut. Hämmentävän usein se unfollaaja on joku tuttuni oikeasta elämästä. Joka kerta mietin, mitä väärää tein. Sanoinko jotain loukkaavaa, ovatko aiheeni tylsiä, postasinko liikaa vai liian vähän, teinkö liian monta mainosta, enkö muistanut olla vastavuoroinen vai ärsyttääkö naamani. Samaan aikaan yritän pitää mielessäni, että jos seuraajaa ei kiinnosta, on kaikkien kannalta pelkästään positiivinen asia, että hän lähtee.

Samaan aikaan teen havainnon, että listalle on pompannut uusia seuraajia, ja jälleen alkaa ajatusjuoksu. Mitä tein oikein, jotta osaan jatkossakin toimia niin. Tämä loputon kehä pyörii koko ajan. Kun kumartaa yhteen suuntaan, pyllistää toiseen. Joskus sitä lähtee niin ylikierroksille, että mielessä käy jo koko Instagram-tilin poistaminen.

Kaupassa joku vieras vaikuttaa tuijottavan minua. Tunnistikohan hän minut Instasta. Pahus, kun piti siitäkin kirjoittaa. Pitäisi suojella omaa ja perheensä yksityisyyttä tarkemmin. Seuraakohan päiväkodin opettaja tai neuvolan terkkari minua?

Ja sitten toisaalta, tämä on niin suloisen koukuttavaa. Aina voi törmätä uusiin ihaniin ihmisiin, laajentaa ja asettaa tavoitteitaan korkeammalle. Kokemusten jakaminen toimii vertaistukena, ja uusien ideoiden tulva on loputon.

Somettajat, samaistuitteko?

Tästä pääset lukemaan lisää ajatuksistani tulevista urapoluista.

Kommentit

  1. Kiitos, että tulit kommentoimaan blogiini. <3 Muistan kyllä, että blogin ja instan alkuaikoina ihmettelin tätä seuraamisen lopettamispeliä tai vaikka miksi joku suht tuttu lopettaa seuraamisen. Mutta nyt jotenkin jo turtunut tähän, koska joka päivä joku lakkaa seuraamasta. Joskus se kyllä nippaisee, jos on oikein läheinen tuttu. Mutta onneksi näitä on harvemmin.

    Se on juuri noin, kun kumartaa yhteen suuntaan, pyllistää toiseen eli siksi vaan tekee omaa juttua ja jos joku tykkää, niin aivan mahtavaa.

    Ihana blogi sinulla. Oikein mukavaa viikonloppua, lämpimin terkuin Tiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samat kiitokset sinulle <3 Se on totta, melkein kaikkeen turtuu. Silti varsinkin isommat nimet kohtaavat täysin kohtuutontakin arvostelua tai kiusaamista.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten tienata kotona?

Miten tienata kotona? Mitäpä, jos voisit saada lisätuloja kotisohvalta käsin? Suosittu tapa tienata kotona, on vastailla erilaisiin kyselytutkimuksiin, ja saada palkkioksi rahaa tai lahjakortteja. Kyselytutkimukset ovat myös tapa tehdä hyväntekeväisyyttä, ja päästä vaikuttamaan asioihin. Vinkkaan teille parhaat palvelut, joihin kannattaa liittyä, ja liittyminen on tietysti ilmaista. Kesän 2022 parhaat kyselytutkimukset (Sisältää affiliate-linkkejä*) 1. MielipideMaailma - Runsaasti suomenkielisiä kyselyitä - Rekisteröityminen helppoa ja liittyä voi myös Facebookin avulla - Palkkiot maksetaan pisteinä käyttämäsi ajan perusteella. - Jäsenet voivat osallistua 1 000 euron käteisarvontoihin - Voit myös osallistua tuotetestauksiin tai arvioida mainoksia. - Yritys tekee hyväntekeväisyyslahjoituksen aina, kun vastaat kyselyyn - Palkkio / kysely: 1 – 5 euroa - Kyselyn kesto : 5 – 30 min - Palkkion saa: rahana PayPal-tilille tai lahjakortteina Liity Mielipidemaailmaan * 2. Kuluttajapaneeli

Farkut ovat aina muotia!

Farkut ovat aina muotia! Sisältää affliate-linkkejä * Verynice Fiona * farkut alennuksessa hintaan 35e! (norm. 99.95e) Farkkujen historiaa Tiesitkö, että farmarihousut kehitettiin alkujaan 1500-luvun Genovan kaupunkivaltiossa työhousuiksi laivaston merimiehille? Ei siis Yhdysvalloissa, kuten minä luulin! Ranskalaiset kopioivat idean ja kehittivät oman kankaan, joka nimettiin denimiksi. 1700-luvulla farkut päätyivät myös Amerikkaan, kun brittiläiset kauppiaat myivät niitä työhousuiksi kaivos-, tehdas- ja rautatietyöläisille. Farkkuja paranneltiin Yhdysvalloissa 1872, kun saksalaissyntyisen, San Franciscoon muuttaneen kauppiaan Levi Straussin asiakas, räätäli Jacob Davis sai idean vahvistaa farkkuja kupariniiteillä. 1950-luvun alussa farkut alkoivat ilmestyä myös radikaalien suomalaisten nuorten pukeutumiseen. Farkkuja sai tuolloin ostettua vain merimiehiltä satamista. Kotimaiset farkut tulivat kauppoihin 1950-luvun puolivälissä. Ensimmäisenä farmarihousujen valmistuksen aloitti helsinki

15 tapaa tienata kotona, osa 1/3

Julkaisen kolmiosaisen sarjan siitä, kuinka kotona ollessaan voi tienata. Vinkit sopivat hyvin vaikkapa vanhempainvapaalaisille, opiskelijoille, työttömille tai kenelle tahansa, joka haluaisi tienata hieman ekstraa. Kaikki osat on julkaistu, joten tsekkaa myös muut postaukseni aiheesta. 1. SOMEVAIKUTTAJA. Perusta blogi, Instatili tai TikTok-kanava, suunnittele juttusi huolellisesti, houkuttele sitoutunut seuraajakunta mahtavilla jutuillasi, ja ala tienata mainoksilla ja kaupallisilla yhteistöillä. Somevaikuttajaksi tuleminen vaatii pitkäjänteistä työtä, mutta kantaessaan hedelmää se avaa uusia ovia. 2. ETÄTYÖ. Hanki itsellesi osa-aikainen etätyö, jota voit tehdä joustavilla tunneilla. Erilaisia asiakaspalvelu- ja myyntitehtäviä on tarjolla valtavasti, mutta myös muunlaista työtä. Ei haittaa, vaikka asuisit perähikiällä. Esimm. Duunitori on hyvä paikka hakea paikkakunnasta riippumattomia työpaikkoja. 3. VALOKUVAA. Tämä ei tarkoita pelkästään hääjuhlien tai rippukuvien kuvaamista, vaa