Siirry pääsisältöön

Työuralta urapolulle

Omasta työpaikastaan irtisanoutuminen on noussut korona-aikana maailmanlaajuiseksi ilmiöksi. Kenties lomautettuna oleminen tai etätyöt ovat saaneet ihmiset jälleen muistamaan, kuinka tärkeää oma aika onkaan. Tai mahdollisesti työolosuhteet ovat pandemia-aikana yhä heikentyneet. Joka tapauksessa, ihmiset eivät enää tyydy mihin tahansa.

Kun minä jäin kaksi vuotta sitten ensin pienelle sairauslomalle, ja siitä äitiyslomalle työpaikastani, ajattelin palaavani vuoden tai puolentoista kuluttua. Kumpikin noista päämääristä on jo umpeutunut, ja olen yhä hoitovapaalla. Minulla on hyvä työpaikka ja vakituinen virka. Se oli unelmapaikkani, ja tavoittelin sitä vuosia. Viihdyin työssäni mielestäni erinomaisesti.

Jostakin syystä kotona oleminen on antanut uudenlaista ajateltavaa. Aluksi työhön palaaminen tuntui mahdottomalta, koska olin niin sairas, etten olisi pystynyt siihen. Nyt, kun olen alkanut toipua, huomaan, että syitä on muitakin. Ensinnäkin, perhe-elämä tuntuu tärkeältä. Haluan olla läsnä lapseni elämässä eri tavalla kuin omat vanhempani olivat. Olen huomannut, että väsymys on poissa. Kun tulin töistä kotiin, en yleensä jaksanut tehdä mitään koko päivänä. Kuvittelin silloin, että olen vain niin väsynyt ihminen, mutta työ varmasti uuvutti minua kohtuuttomasti.

Minua on alkanut myös mietityttää uralla eteneminen sekä ammatillinen kehittyminen. Kun olen ollut opettajana kymmenisen vuotta, tuntuu, että tämä oli nyt tässä. Kaipaan haasteita, ja sitä, että omaan työhön voi vaikuttaa enemmän. Vakituisesta työstä lähteminen vaatisi todella paljon kanttia, enkä todellakaan sano, että olen irtisanoutumassa. Toisaalta haluan kuitenkin kääntää tämän kortin tai ainakin kurkistaa, mitä sen toisella puolella olisi.

Oletko sinä miettinyt viime aikoina työpaikan tai jopa koko alan vaihtoa?

Lue, minkälaisia paineita somevaikuttaja kohtaa.

Kommentit

 1. Itse vaihdoin alaa opiskelujen suhteen IT-alalta sosiaalialalle enkä ole katunut hetkeäkään. Tämä etenkin on ala jossa jatkuvasti pitää itseään kehittää opintojen jälkeenkin. Kyllä siullekin oma tie löytyy, mulla toki löytyi kolmannella yrittämällä/vaihdolla. Ja eri asia tietysti olla havitellussa vakivirassa kuin ammattikorkeassa ja sivutöinä aivan eri alalla, mutta kuitenkin, uskon että ajatukset selkiää ja tie löytyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Luotan intuitioon. Ja yritän uskoa, ettei ole mitään hävittävää. Vain voitettavaa.

   Poista
 2. Joo hyvin samankaltaisia ajatuksia minullakin. Tsemppiä päätöksiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Näillä mennään eteenpäin ;) Unelmia kohti.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten tienata kotona?

Miten tienata kotona? Mitäpä, jos voisit saada lisätuloja kotisohvalta käsin? Suosittu tapa tienata kotona, on vastailla erilaisiin kyselytutkimuksiin, ja saada palkkioksi rahaa tai lahjakortteja. Kyselytutkimukset ovat myös tapa tehdä hyväntekeväisyyttä, ja päästä vaikuttamaan asioihin. Vinkkaan teille parhaat palvelut, joihin kannattaa liittyä, ja liittyminen on tietysti ilmaista. Kesän 2022 parhaat kyselytutkimukset (Sisältää affiliate-linkkejä*) 1. MielipideMaailma - Runsaasti suomenkielisiä kyselyitä - Rekisteröityminen helppoa ja liittyä voi myös Facebookin avulla - Palkkiot maksetaan pisteinä käyttämäsi ajan perusteella. - Jäsenet voivat osallistua 1 000 euron käteisarvontoihin - Voit myös osallistua tuotetestauksiin tai arvioida mainoksia. - Yritys tekee hyväntekeväisyyslahjoituksen aina, kun vastaat kyselyyn - Palkkio / kysely: 1 – 5 euroa - Kyselyn kesto : 5 – 30 min - Palkkion saa: rahana PayPal-tilille tai lahjakortteina Liity Mielipidemaailmaan * 2. Kuluttajapaneeli

Farkut ovat aina muotia!

Farkut ovat aina muotia! Sisältää affliate-linkkejä * Verynice Fiona * farkut alennuksessa hintaan 35e! (norm. 99.95e) Farkkujen historiaa Tiesitkö, että farmarihousut kehitettiin alkujaan 1500-luvun Genovan kaupunkivaltiossa työhousuiksi laivaston merimiehille? Ei siis Yhdysvalloissa, kuten minä luulin! Ranskalaiset kopioivat idean ja kehittivät oman kankaan, joka nimettiin denimiksi. 1700-luvulla farkut päätyivät myös Amerikkaan, kun brittiläiset kauppiaat myivät niitä työhousuiksi kaivos-, tehdas- ja rautatietyöläisille. Farkkuja paranneltiin Yhdysvalloissa 1872, kun saksalaissyntyisen, San Franciscoon muuttaneen kauppiaan Levi Straussin asiakas, räätäli Jacob Davis sai idean vahvistaa farkkuja kupariniiteillä. 1950-luvun alussa farkut alkoivat ilmestyä myös radikaalien suomalaisten nuorten pukeutumiseen. Farkkuja sai tuolloin ostettua vain merimiehiltä satamista. Kotimaiset farkut tulivat kauppoihin 1950-luvun puolivälissä. Ensimmäisenä farmarihousujen valmistuksen aloitti helsinki

15 tapaa tienata kotona, osa 1/3

Julkaisen kolmiosaisen sarjan siitä, kuinka kotona ollessaan voi tienata. Vinkit sopivat hyvin vaikkapa vanhempainvapaalaisille, opiskelijoille, työttömille tai kenelle tahansa, joka haluaisi tienata hieman ekstraa. Kaikki osat on julkaistu, joten tsekkaa myös muut postaukseni aiheesta. 1. SOMEVAIKUTTAJA. Perusta blogi, Instatili tai TikTok-kanava, suunnittele juttusi huolellisesti, houkuttele sitoutunut seuraajakunta mahtavilla jutuillasi, ja ala tienata mainoksilla ja kaupallisilla yhteistöillä. Somevaikuttajaksi tuleminen vaatii pitkäjänteistä työtä, mutta kantaessaan hedelmää se avaa uusia ovia. 2. ETÄTYÖ. Hanki itsellesi osa-aikainen etätyö, jota voit tehdä joustavilla tunneilla. Erilaisia asiakaspalvelu- ja myyntitehtäviä on tarjolla valtavasti, mutta myös muunlaista työtä. Ei haittaa, vaikka asuisit perähikiällä. Esimm. Duunitori on hyvä paikka hakea paikkakunnasta riippumattomia työpaikkoja. 3. VALOKUVAA. Tämä ei tarkoita pelkästään hääjuhlien tai rippukuvien kuvaamista, vaa